top of page
Informatie voor vrijwilligers

Inzet door vrijwilligers

Calando is een hospice waar palliatieve zorg geboden wordt aan mensen met een ongeneeslijke ziekte, waarbij de ziekte niet meer behandeld kan worden maar wel de bijwerkingen van de ziekte. Dit kan op het lichamelijke vlak zijn, maar ook op het psychische, sociale of spirituele domein. Voor alle gebieden is er deskundige hulp en ondersteuning gedurende 24 uur per dag. Daarnaast wordt er veel inzet geleverd door opgeleide vrijwilligers. Deze vrijwilligers worden begeleidt door een buddy (collega vrijwilliger), maar ook door een professionele vrijwilligerscoordinator.

Vanuit Calando wordt ook door vrijwilligers ondersteuning geboden in de thuissituatie.

 

Dag en nacht 

In Calando zijn vrijwilligers dag en nacht aanwezig. Daarom vragen wij van vrijwilligers dat zij gemiddeld 6 uur per week beschikbaar zijn. Ook is van belang dat iedere vrijwilliger een weekend en een slaapwacht per maand doet. Zo wordt de last eerlijk verdeeld onder elkaar.

Wij hanteren geen maximale leeftijd, maar monitoren en bespreken voortdurend de werkzaamheden om de vrijwilliger zolang mogelijk voor de organisatie te behouden..

 

Introductiecursus

Als u uzelf aanmeldt als vrijwilliger, wordt u uitgenodigd voor een gesprek. Mochten we op basis daarvan besluiten om verder te gaan, krijgt u een cursus aangeboden. Door het specifieke karakter van het werk, is deze cursus verplicht

In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Wat is palliatieve zorg

  • Rouwbegeleiding

  • Communicatie

  • Pastorale en spirituele zorg

  • Praktische vaardigheden

De cursus wordt in meerdere dagdelen aangeboden. Tussendoor kan men zich oriënteren in Calando, zodat u daarna ingezet kan worden in Calando en/of in de thuissituatie.

 

Aanmelding als vrijwilliger

Heeft u belangstelling voor dit mooie werk dan adviseren wij u om contact op te nemen met Karin Diemers via telefoonnummer 0187-609147 of vrijwilligerswerk@calando.nl 

De missie van vrijwilligersinzet is:
Aan een ieder in de laatste levensfase en diens naasten, bieden opgeleide vrijwilligers – daar waar nodig en gewenst – tijd, aandacht en ondersteuning.

 

Calando-actie
Keukenwerkzaamheden
Tijd voor koffie!
De tuinman
Schoonmaak
bottom of page