top of page
Informatie voor bewoners

Wegwijzer

Bekijk onze wegwijzer, met veel praktische informatie. 

 

Eigen kamer

In Calando worden de opgenomen patiënten bewoners genoemd. Als bewoner heeft u de beschikking over een eigen compleet ingerichte kamer, die alleen met uw toestemming betreden mag worden. Huiselijkheid is ons devies. U kunt daarom eigen spulletjes meenemen of bijvoorbeeld klein meubilair om uw kamer eigen te maken. Uw huisdier, mits u of uw familie ervoor kan zorgen, is ook welkom. Bed- en badlinnen krijgt u van Calando. Toiletspullen en lijfgoed brengt u zelf mee. 

 

Maaltijden

De broodmaaltijden worden door Calando verzorgd. De warme maaltijd betrekken wij uit de keuken van het Van Weel Bethesdaziekenhuis. Omdat de maaltijd een hoogtepunt kan zijn hanteren wij een wensdieet. U kunt uw maaltijd genieten op uw eigen kamer of in de gezellig ingerichte eetkamer.

Electronisch patiënten dossier

In Calando wordt gewerkt met een electronisch patiëntendossier (EPD). Er wordt in overleg met u een zorgplan opgesteld waarin de overeengekomen zorg, verpleging en behandeling wordt beschreven. Verder vragen wij u een zorgovereenkomst te tekenen waarin afspraken gemaakt worden over uw zorg en verblijf.

Bij opname wordt u een code verstrekt waarmee u of uw famillie inzage heeft in het patiëntendossier.

Huiselijkheid

Het hospice straalt huiselijkheid uit. Zo doet de dokter zijn dagelijkse ronde zonder witte jas. Er zijn prachtige sfeervolle zitkamers en gezellige eetkamers, welke aansluiten op de keukens, waar u of uw familie kleine maaltijden kunt bereiden. 

Bezoekers

Calando kent geen bezoektijden. Uw familie, vrienden en kennissen zijn altijd welkom. Desgewenst kunnen ze blijven logeren, of in uw kamer, of in de logeerkamer of in het luxe chalet, welke te vinden is op het terrein van Calando. Ook is het mogelijk dat uw bezoek bij ons de maaltijd gebruikt. Voor zowel het logeren als voor het gebruik van de maaltijd, zijn wij helaas genoodzaakt kosten in rekening te brengen (zie kosten)

Kosten

Uw zorg wordt in de meeste gevallen betaald uit de Zorgverzekeringswet (ZVW). U betaalt echter voor het verblijf en de hotelmatige voorzieningen een eigen bijdrage van € 35 per dag, welke automatisch wordt geïncasseerd. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze eigen bijdrage. Of dit zo is voor uw zorgverzekeraar, kunt u vinden op www.zorgwijzer.nl. Wanneer uw familie blijft slapen in de logeerkamer van het hospice, bereken wij een bedrag van € 20 p.p.p.d. voor logies. Ook bestaat de mogelijkheid dat de familie gebruikt maakt van een luxe chalet. Hiervoor rekenen wij een bedrag van € 60 per dag. Daarnaast rekenen wij € 7,50 voor een warme maaltijd en voor een broodmaaltijd € 3,50. De waskosten bedragen € 3,00 per dag. Heeft u echter een Wlz indicatie (een indicatie voor langdurige zorg in bv. een verpleegtehuis), dan berekenen wij voor u geen eigen bijdrage, omdat u via de Wlz een inkomensafhankelijke bijdrage betaalt.

_DSC5238
_DSC5108
_DSC5176
bottom of page