Bezoekers

 

Als bezoeker komt u bij uw familie of naaste, die ziek is, op bezoek of u bezoekt hospice Calando met een ander doel, bijv. vergadering, scholing of op de open dag.  U bent van harte welkom!

Enkele praktische zaken zijn van belang: 

  • Calando heeft geen vaste bezoektijden;
  • Rust en privacy zijn voor onze bewoners van groot belang;
  • In de wijk is een parkeerzone, u kunt met een parkeerschijf 3 uur parkeren;
  • Wanneer u als familie dag en nacht bij uw geliefde verblijft kunt u een parkeerkaart lenen.

Het hospice straalt huiselijkheid uit. Zo doet de dokter zijn dagelijkse ronde zonder witte jas. Er is een keuken waar patienten of familie kleine maaltijden kunnen bereiden. Voor warme maaltijden wordt door het nabij gelegen Van Weel Bethesda Ziekenhuis gezorgd. Mensen kunnen kiezen of en wat zij eten. De wens van de bewoner is bepalend.

De eet- en huiskamer zijn voor algemeen gebruik waarbij iedereen mag horen wat daar besproken wordt. Anderzijds wordt de privacy van de bewoners door de medewerkers gerespecteerd. Zo wordt er altijd op de deur geklopt voordat een medewerker de kamer van een bewoner binnenkomt.

Er zijn drie soorten patiënten die in Calando verblijven. Er worden patiënten opgenomen voor een kort verblijf waarbij het doel is hinderlijke symptomen zoals pijn, misselijkheid of kortademigheid te bestrijden. Ook worden er patiënten opgenomen voor wie thuis de nodige mantelzorg niet (meer) gegeven kan worden. Tenslotte worden er patiënten tijdelijk opgenomen om de mantelzorgers even tot rust te laten komen.

Calando kent geen bezoekuren. Soms kan ook een naaste blijven slapen. Sommige bewoners nemen zelfs een klein huisdier mee.

De staf van het hospice bestaat uit een aantal verpleegkundigen en een hospice-arts. Daarnaast is er altijd een vrijwilliger in het hospice aanwezig die helpt de huiselijke sfeer te handhaven.

Calando is een hospice dat inmiddels landelijke bekendheid heeft. Het hospice neemt deel aan wetenschappelijk onderzoek, onder andere naar het voorkomen van reutelen in de stervensfase, transmuralezorg en spirituele zorg. Verder heeft Calando een mobiel palliatief team dat in sommige gevallen de hulpverleners thuis ondersteunt.

Op de bovenverdieping is de logeerruimte voor familie en naasten. Er is een slaapkamer voor de vrijwilligers, die 's nachts in Calando zijn. Verder is er een kantoor, gespeksruimte en een grote vergaderzaal. In de vergaderzaal worden vergaderingen belegd en scholingen gegeven.

De hoofdingang van Calando is op huisnummer 2. Wanneer u aanbelt dan wordt u binnengelaten. Zodoende weten we altijd wie er in Calando aanwezig zijn. 

Wanneer u belangstelling heeft om een kijkje in Calando te nemen, kunt u zich telefonisch aanmelden, 0187-609147. U wordt dan ontvangen en geïnformeerd over de dagelijkse gang van zaken onder het genot van een kopje koffie of thee.

 

 

Open dag Hospice Calando


“Tijdens de Open Dag ervoeren we de warmte en liefde van de vrijwijlligers...”